Miljøstyrelsen søger kontorchef til Arter og Naturbeskyttelse [Denmark]


 
Miljøstyrelsen
Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet og myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er, at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er, at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 1.100 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 700 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et stærkt, fagligt fundament, og hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Arter og Naturbeskyttelse
Du bliver kontorchef i enheden for Arter og Naturbeskyttelse.

Arter og Naturbeskyttelse ledes i dag af to kontorchefer. Der er ca. 70 medarbejdere, og det forventes inden årsskiftet 2023/2024 at være oppe på 80 medarbejdere. Arter og Naturbeskyttelse udvides derfor med en KC mere blandt andet på baggrund af den nye opgave med den kommende naturgenopretningsforordning. Arter og Naturbeskyttelse er en del af Center for Rig Natur. Du vil få personaleledelse for ca. 20-25 medarbejdere.

Enhedens ansvarsområder er bl.a. Natura 2000, implementering af en kommende EU-naturgenopretningsforordning, Naturbeskyttelseslovens §3, forskningskoordinering, Naturovervågning og rapportering, Artsforvaltning, indsatsen imod invasive arter, jagt- og vildtforvaltning, jagttegnsadministration, Nagoya-protokollen samt generelle opgaver vedrørende biodiversitet.

Inden for arter arbejder vi med forvaltning af beskyttede arter, bl.a. ulve, sæler og skarve, bekæmpelse og forebyggelse af invasive arter i den danske natur, administration af jagt- og vildtforvaltningslovgivningen, udstedelse af jagttegn, administration af Nagoya-protokollen under biodiversitetskonventionen om udnyttelse af genetiske ressourcer. Endvidere leverer vi faglige bidrag til ministeriets internationale arbejde på områderne.

I naturbeskyttelsesdelen af enheden arbejder vi med internationale naturbeskyttelsesområder (Natura 2000) og nationalt beskyttede naturområder jf. naturbeskyttelseslovens §3, marine naturnationalparker etablering af en artsportal samt bidrager til styrelsens og ministeriets arbejde med universiteternes forskningsbaserede myndighedsbetjening og bidrager til styrelsens samlede arbejde med det nationale overvågningsprogram NOVANA.

Herudover bidrager enheden til ministeriets generelle opgaver om biodiversitet. Især vedrørende implementering af EU's biodiversitetsstrategi og en kommende EU-forordning om naturgenopretning.

I fællesskab med enhedens øvrige ledelsesteam skal du sørge for at udvikle enheden, så dens opgaver løses koordineret og effektivt og spiller positivt sammen med de øvrige opgaver i Center for Rig Natur med fokus på dialog og effektiv forvaltning. Du har endvidere ansvaret for personaleledelsen af en del af medarbejderne i enheden, hvor du skal medvirke til at udvikle medarbejderne og sikre trivsel i enheden. Kontorchefen refererer til den relevante vicedirektør. Du bliver samtidig en del af centrets chefgruppe, der har et fælles ansvar for at koordinere centrets opgaver.

Kompetenceprofil
Vi forestiller os, at du:


  • Har relevant akademisk baggrund og erfaring fra et ministerium, en styrelse eller anden offentlig myndighed. Kendskab til det statslige område er en fordel.
  • Kendskab til miljø- og naturområdet, herunder sagsområderne er en klar fordel, men ikke et krav.
  • Har ledelseserfaring og erfaring med at lede medarbejdere med forskellige faglige baggrunde og kompetencer.
  • Har indblik i offentlig forvaltning og indgående erfaring med myndighedsopgaver.
  • Kan agere på et teknisk og juridisk kompliceret område, hvor andre offentlige myndigheder, mange interessenter og borger spiller en aktiv rolle.
  • Kan initiere udvikling af nye initiativer indenfor artsforvaltningen, bl.a. gennem videreudvikling af enhedens digitale forvaltning.
  • Er løsningsorienteret og har øje for at løsningerne også skal kunne fungere i den praktiske virkelighed.
  • Kan skabe gode samarbejdsrelationer både internt og eksternt.
  • Har stærke kompetencer til kommunikation og formidling.
  • Kan indgå i samarbejdet i et ledelsesteam samt bidrage aktivt til at udvikle enheden samt bidrage til opfølgning og implementering af strategier indenfor enhedens område.
  • Er samarbejds- og løsningsorienteret, konstruktiv og en aktiv deltager i chefkollegiet.
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen vil som udgangspunkt ske på åremålsvilkår i en 6-årig periode og i henhold til ”Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten” med en grundløn efter løngruppe 1 på kr. 617.763 årligt i aktuelt niveau (april 2023). Ud over grundlønnen kommer et åremålstillæg på 22% af grundløn inkl. evt. tillæg. Individuelt tillæg kan forhandles efter kvalifikationer, derudover pensionsordning og engangsvederlag efter indsats og resultater.
Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse som tjenestemand efter en konkret og individuel vurdering finde sted i lønramme 37.

Ansættelsesområdet for kontraktansatte chefer er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Sker ansættelse som tjenestemand er ansættelsesområdet Miljøstyrelsen.

Tjenestestedet er Miljøstyrelsen, Tolderlundsvej 5, 5000 Odense.

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen, kan du kontakte vicedirektør Katrine Nissen på
tlf. 20 73 35 05.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online. Ansøgning, CV og uddannelsesbevis skal være modtaget senest den 11. september 2023 .

Vi forventer, at vi afvikler testforløb fra den 13. september 2023 med profiltilbagemeldinger i Odense i uge 38. Vi ønsker at gennemføre ansættelsessamtaler den 25. eller 26. september 2023 og stillingen ønskes besat pr. 1. november 2023.

$ads={2}


 

.

$ads={1}

Отправить комментарий

Новые Старые

Sponsored Ads

نموذج الاتصال